Greetje Cnossen ontvangt groen lintje van GroenLinks

Buitenpost

Op 20 februari kreeg Greetje Cnossen, docente van het Nordwin College Buitenpost, een groen lintje opgespeld. Dit gebeurde door gemeenteraads-kandidaten van GroenLinks, de partij die debuteert bij de verkiezingen in Achtkarspelen op 21 maart.

Greetje Cnossen geeft met haar levenswijze een groen en duurzaam voorbeeld aan haar omgeving. Als docente wil ze haar leerlingen inspireren om “groen” te denken en te handelen. GroenLinks Achtkarspelen vindt dat ze daar een groen lintje voor verdient.

Eerst was er het gat in de ozonlaag, toen de zure regen, en nu de poolzee die niet meer permanent bevroren is en het blauwalg die het koraal verstikt. We kunnen er niet meer omheen dat de klimaatverandering in gang gezet is. Dit baart velen van ons, en ook leden en kandidaten van GroenLinks, grote zorgen. De partij streeft naar een omslag naar een groene en duurzame samenleving met minder gebruik van fossiele brandstoffen, meer opwekking van groene stroom door zon en wind en door duurzaam ondernemen en produceren te stimuleren, ook in de boerenbedrijven.

Greetje geeft zelf het voorbeeld door  te rijden in een elektrische auto, opgeladen met energie uit zonnepanelen. De school waar zij werkt, Het  Nordwin College Buitenpost geeft ook het goede voorbeeld met zonnepanelen op het dak, dat voorzien is van een duurzaam sedum dakbedekking. Tevens heeft de school veel aandacht voor duurzaamheid in hun lessen. En het werkt ook in het klein: Er wordt geschreven met pennen van gerecycled plastic. Voor al hun duurzame maatregelen heeft de school de Groene Vlag ontvangen van de internationale vereniging van Eco-schools. En het belangrijkste is dat dit alles gericht is op de jeugd, de leerlingen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

GroenLinks Achtkarspelen heeft haar campagne voor de gemeenteraadverkiezingen in Achtkarspelen afgetrapt met een waardering voor al deze Groene voorbeelden en inspiraties, door docente Greetje Cnossen een groen lintje op te spelden.


Auteur

jkommerie