Kinderen Oudwoude beleven prachtige Sinterklaasmiddag in Oudwoude

Oudwoude

Zaterdagmiddag kwamen na lang wachten Sint en Piet aan bij de speeltuin “It Itelân” in Oudwoude.

De voorzitter van Doarpsbelang Aldwâld, Sjoerd Hoekstra, heette de Sint en zijn Pieten van harte welkom in Oudwoude. Wachten duurt altijd zo lang, maar deze keer werden de kinderen beziggehouden door leden van het Jeugdcircus Saranti, die met veel zwarte pieten langs kwamen. Sommige op stelten en weer andere op éénwielers. De kinderen mochten zelfs tussen de benen van een zwarte piet op stelten doorlopen. Dat vonden de kinderen prachtig.

Daarna gingen alle kinderen naar MFC Hústerwâld voor een gezellige middag met Sinterklaas en de Zwarte Pieten en het Jeugdcirsus. Maar voordat Sinterklaas daar aankwam hebben ze eerst nog een bezoek gebracht aan de oudste inwoonster van Oudwoude, mevrouw. Ze is 99 jaar en hoopt op 8 januari 2018 100 jaar te worden. En daar na werd een bezoek gebracht aan Mevrouw Anneke Dijkstra, die 86 jaar is.

In de grote zaal van Hústerwâld was het heel gezellig. Sommige kinderen moesten even bij Sinterklaas komen, want Sinterklaas had iets in het grote boek staan over de kinderen. Er werden leuke spelletjes gedaan en gedanst met de Zwarte Pieten en met het Jeugdcircus. Ze mochten onder andere over een koord lopen en op een éénwieler proberen te fietsen. De kinderen hebben zichtbaar genoten van de leuke middag.

Tekst en foto's: Jantsje Wiersma

Auteur

jkommerie