Knielen op een bed violen tijdens Boekenbios in Kollum

KOLLUM

In een speciaal voor de gelegenheid opgetuigde Boekenbios vertoont Bibliotheek Kollum op vrijdag 10 november de film Knielen op een bed violen, gebaseerd op de gelijknamige succesroman van Jan Siebelink. De film wordt ingeleid door een korte lezing van docente Nederlands Ali Drost.

Inhoud film

Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diep religieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Hij raakt steeds meer in de ban van het geloof. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt..

Meer informatie

De Boekenbios is ook geschikt voor leerlingen die moeten lezen voor de lijst. De Boekenbios is geopend op 10 november van 19.30 tot 22.00 uur. U hoeft het boek niet gelezen te hebben om een gezellige avond te hebben. Kaartjes zijn alleen verkrijgbaar bij de balie van de bibliotheek of op www.ontdekdebieb.nl


Auteur

Redacteur