Geslaagd Frjemd Folk Festival in Kollumerzwaag

Kollumerzwaag

Zaterdag werd onder zomerse omstandigheden aan de Boskreed in Kollumerzwaag voor de eerste keer het Frjemd Folk Festival georganiseerd. Omdat Frjemd Folk tien jaar bestond, had men bedacht om eens een festival te organiseren op de geboortegrond van deze groep. Aan het einde van de dag schatte men dat er ruim 300 bezoekers geweest zijn.

Frjemd Folk heeft na de oprichting in 2007 een breed repertoire opgebouwd van muziek uit het Keltische gebied, waaronder Ierland en Schotland. Dit is naar buiten gebracht in bijna honderd optredens. Hoogtepunten waren de reizen naar Ierland in 2014 en 2016, waar werd opgetreden in locale pubs en op straat. In 2016 werd de cd “The Cliffs” uitgebracht. Uiteraard trad zaterdag de groep, bestaande uit elf zangers en drie muzikanten, zelf op. Ook lieten de groepen The Doggy Few, een Ierse feestband uit Groningen en Kapriol’! van zich horen. Daarnaast kon men deelnemen aan de workshop van de Ierse dansschool Keltisch Dansje en waren er meerdere muzikanten, waaronder een doedelzakspeler, te horen.

Auteur

Redactie