Inschrijving Doarpenrintocht geopend

Kollumerzwaag

  Op zaterdag 23 september organiseert dorpshuis “De Trije Doarpen” de eerste Doarpenrintocht. Er zijn drie afstanden: 5, 15 en 30 kilometer. De inschrijving is geopend.

De voorbereidingen voor deze rintocht zijn in volle gang. De Hynstestrûpers, de bijnaam voor de inwoners van Kollumerzwaag, zijn druk bezig om deze tocht tot een groot succes te maken. De kortste route (5 kilometer) is een rondje Kollumerzwaag voor de jonge wandelaars, gezinnen met kinderen en starters. Het dorpshuis is startpunt en finish. De route van 15 kilometer gaat via Veenklooster naar De Triemen en vervolgens terug naar Kollumerzwaag. De wandelaars van de langste route (30 kilometer) volgen dezelfde route, maar in De Triemen gaan de gevorderde wandelaars nog naar Foestrum (Westergeest) en De Westereen. Voor de natuurliefhebbers zijn de mooiste wandelpaden rondom de dorpen uitgezet op de drie routes. Voor de liefhebbers van cultuur, muziek en een hapje en een drankje wordt er in de diverse dorpen het één en ander georganiseerd. De deelnemers krijgen een programmaboekje met een duidelijke routebeschrijving en informatie over de diverse dorpen. Op de website van De Trije Doarpen is er een link naar de “DTD Doarpenrintocht 2017”.(www.detrijedoarpen.com/dtd-doarpenrintocht-2017) Hier is meer informatie te vinden. Daarnaast is er ook een pagina geopend op Facebook. (www.facebook.con/DTD.Doarpen.rintocht.2017)  Hier zijn filmpjes, foto’s en andere informatie te vinden.

Auteur

jkommerie