Arno Brok opent Jumbo Drakenbootfestival Kollum

Kollum

Op zaterdag 1 juli zal Arno Brok de Jumbo Drakenbootfestival in Kollum officieel openen. Omstreeks 12.00 uur zal de politicus het eerste startschot lossen. In 2017 trad Arno Brok aan als commissaris van de Koning in de provincie Fryslân. Daar volgde hij Joan Leemhuis-Stout op, die de functie vijf maanden vervulde na het vertrek van John Jorritsma.

Het Drakenbootfestival in Kollum gaat op 1 juli van start om 09.00 uur met een grote braderie en een Oldtimershow. Deze braderie vind plaats op de Voorstraat tot aan het festivalterrein bij de Hessebrug. De oldtimershow vindt plaats op de Voorstraat tussen de Hessebrug en de Mr. Andreaestraat. Om 12.00 uur gaat het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace van start. 27 teams bestaande en in totaal ten minste 450 deelnemers gaan met elkaar de strijd aan. Deelname Vanuit de drakenboot het evenement mee maken en actief deelnemen? Dat kan nog steeds!! Er kunnen maximaal 27 teams meedoen aan de Open Friese kampioenschappen. Een team wordt gevormd door 16 peddelaars en 1 trommelaar, maar het is handig om ook enkele reserve peddelaars te hebben. Let wel: Elk team moet bestaan uit minimaal vijf vrouwen. Op dit moment hebben al 22 teams zich aangemeld en die zijn zeker van deelname. Ook deelnemen? Geef je dan zo snel mogelijk op en wacht niet tot het te laat is. Opgave kan via de website: www.drakenbootfestivalkollum.nl. Let op; die het eerst komt, het eerst maalt! Ook deze vijfde editie van dit kampioenschap ligt de presentatie in onnavolgbare wijze in handen van Klaas Jansma. Dit jaar komt het Dweilorkest de Menaemer Feintsjes naar Kollum om de feeststemming weer compleet te maken. Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats in de feesttent aan de Hesseweg. Feestband Exposure 2.0 zal het festival swingend afsluiten tot in de late uurtjes.

Auteur

jkommerie