Techniekdag voor leerlingen van basisscholen

Kollum

Wethouder Paul Maasbommel opende vrijdag de techniekdag die georganiseerd werd op het Lauwers College in Kollum voor de oudste leerlingen van basisscholen, met als doel kinderen ‘warm te maken’ voor technische beroepen en bijbehorende opleidingen. Scholen konden zich opgeven voor een ochtend of middagprogramma leerlingen van groep  7 en 8. 260 basisschoolleerlingen deden hier aan mee.

Eerst kregen de leerlingen een film te zien waarin allerlei technische beroepen aan bod kwamen (van monteur tot verpleegkundige op de cardiologie afdeling van een ziekenhuis). Na deze film werd er een quiz gehouden waarbij individuele leerlingen een knijpkat konden winnen. Ook werd er deze ochtend een kleine ventilator gemaakt welke werkt door middel van zonne-energie. Als afsluiting van de ochtend was er de prijsuitreiking van de klassenwedstrijd. Foto's Sake Beerstra

Auteur

jkommerie