De Grote Rekendag op CBS De Wynroas in Harkema

Harkema

Net als voorgaande jaren deden woensdag 22 maart weer veel scholen in Nederland mee aan de Grote Rekendag. Zo ook CBS De Wynroas in Harkema. Dit jaar stonden de thema’s meten, bewegen en construeren centraal.

Alle kinderen van De Wynroas verzamelden zich aan het begin van de dag op het schoolplein. Ze hadden allemaal hun huisnummer op een a4-tje mee naar buiten genomen. De uitdaging was om zo snel mogelijk per leerjaar op volgorde te gaan staan van laag naar hoog en ook nog eens de even nummers tegenover de oneven nummers. En reken maar dat de kinderen fanatiek waren. Binnen no time stonden ze op de goede volgorde en kon het startlied gezongen worden: “Klaar voor de start!”. Vervolgens gingen alle groepen in hun lokaal en het speellokaal aan de slag. De kleuters richten zich  vooral op bouwen en meten. In groep 3 en 4 werden er diverse spelletjes met getallen gespeeld. De groepen 5 en 6 hebben een vakantiehuisje ontworpen en de groepen 7 en 8 werkten op schaal en ontwierpen onder andere een maquette van de school, een plattegrond van de school en zijn omgeving en maakten bouwwerken op schaal. Al met al was het een leuke en leerzame dag.

Auteur

jkommerie