Streekmuseum Burgum helpt pakes en beppes de vakantie door

Burgum

Ook dit jaar doet Streekmuseum Burgum mee aan de Friese museale campagne Help pake en beppe de vakantie door! Het thema dit jaar is Reizen.

Van 21 t/m 24 februari zijn er tal van activiteiten in het museum-sterrenwacht. De bezoekers reizen terug naar de Middeleeuwen en kijken hoe het leven in het klooster was. Er wordt geleerd hoe spiegels gemaakt werden van glassschijven en, als het weer dat toelaat, gaan de bezoekers met een metaaldetector op zoek naar verbogen schatten. Voor de allerkleinsten is er een knutselprogramma opgezet; samen schilderen, kleuren en spelen. Vrijdagavond is er bij de sterrenwacht de thema-avond 'Machten van 10'. Bezoekers gaan samen 'op reis; door het heelal. Eerst wordt er gekeken naar onszelf en vervolgens wordt er steeds verder uitgezoomd, naar de aarde, de Melkweg, het universum en daar voorbij. Een spannende avond waarbij ook pake en beppe nog iets kunnen leren. De toegang is gratis voor kinderen op vertoon van een pake en beppe of een andere volwassene.

Auteur

jkommerie