Invicta/Frigro 2 vroegtijdig kampioen

Kollum

0 Zaterdagmiddag 4 februari was de Van der Bij-hal het strijdtoneel van twee kampioenswedstrijden en een strijd tegen degradatie. Voor volle tribunes gaf HaVic B1 het goede voorbeeld door als eerste team deze middag het felbegeerde zaalkampioenschap in de eerste klasse te behalen. Met dit resultaat mag de B1 later dit zaalseizoen deelnemen aan het NK. Wederom een prestatie van formaat.

Daarna was Invicta/Frigro2 aan de beurt het zaalkampioenschap alvast veilig te stellen met nog 3 resterende wedstrijden in het vooruitzicht. Maar dan moest wel gewonnen worden van de nummer drie op de ranglijst, Joure 2. Op voorhand een pittige wedstrijd maar de uitwedstrijd was een klinkende 8-28 winst. Vantevoren werd daarom benadrukt dat van onderschatting geen sprake mocht zijn. De eerste helft bleek dat Joure niet naar Kollum was gekomen voor de spreekwoordelijke slachtbank en liet zien met veel inzet en jeugdig elan de Sterkenburg-formatie te willen bestrijden. Invicta/Frigro 2 echter bleef koel en creëerde veel kansen, waarvan ‘slechts’ acht stuks met goed gevolg werden afgerond. Verdedigend zat het echter goed in elkaar met maar twee tegendoelpunten. Na de pauze werd de stand gestaag verder uitgebouwd met onder andere een bovenhandse one-hander wat door het publiek ook niet onopgemerkt bleef. Dat alles draait om het teambelang bleek uit de ietwat teleurgestelde reactie van een speler die deze wedstrijd werd gewisseld met reeds zes  gescoorde doelpunten binnen veertig minuten. “Ik had er tien kunnen maken, mijn record kunnen verbreken, maar ik snap het wel.” De juiste instelling! Het kampioenschap kon na afloop met nog drie wedstrijden te gaan alvast samen met de sponsor worden gevierd met een 17-7 overwinning. Dat actief publiek een positieve invloed heeft, werd maar weer eens bewezen tijdens de wedstrijd van Invicta/Frigro 1. Gesteund door de nog steeds volle tribunes hield het vlaggenschip van Invicta/Frigro in een aantrekkelijke pot korfbal de beide punten in Kollum, 21-15. Zo zijn er nog steeds mogelijkheden om degradatie te voorkomen. FOTO'S SAKE BEERSTRA

Auteur

jkommerie