Maartenskerkconcert Kollum met Trio Muzaïek

Kollum

Op zondagavond 12 februari, aanvang 19:30 uur, is er weer een Maartenskerkconcert. Dan treedt  ‘Trio Muzaïek’ op. Een ensemble dat al meer dan 25 jaar geleden werd opgericht en na een adempauze in een vernieuwde samenstelling weer acte de presence geeft. Het bestaat uit Bariton Jan Martens,  Martijn Jager op piano en Eva Cats speelt fluit.

Bariton Jan Martens werd geboren in Zuidwolde (Gn.) en beoefent de zangkunst in zijn vrije tijd. Hij heeft les van zangpedagoog Franke Dol en treedt veelvuldig op als solist. Martijn Jager studeerde aan het conservatorium te Groningen. In 1991 behaalde hij daar zijn diploma voor uitvoerend musicus. Sindsdien is hij actief als begeleider van koren en met verschillende ensembles en solisten op het concertpodium. De laatste jaren is Martijn ook actief als koordirigent. Fluitiste Eva Cats  deed de opleiding Docent Muziek met dwarsfluit als eerste musiceervak aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Eva geeft diverse lessen aan leerlingen van alle leeftijden aan ’t Clockhuys-CKC in Haren.

Auteur

jkommerie