Tweede Rubberbootmissie Kollum geslaagd

KOLLUM

Omstreeks vijf uur werd zaterdagmiddag vanaf de Hessebrug in Kollum gestart met de tweede editie van de Rubberbootmissie. Iedereen kon met rubberboten, zwembaden en alles wat kon drijven naar het Kollumerkanaal komen. Nadat het startsein was gegeven door Johan Vlemmix gingen de rubberen drijfmiddelen in één lange rij richting de jachthaven. Met de verschillende drijfmiddelen lukte het de een makkelijker dan de ander. Maar met zijn humoristisch commentaar sleepte Johan Vlemmix iedereen door de 2 kilometer lange vaartocht naar de wallen.

Vooral bij de bruggen en achter Meckama State, waar het shantykoor De BeurtSkippers voor de muzikale sfeer zorgde, was het gezellig druk. Ook langs de Ooster- en Westerdiepswal stonden veel toeschouwers. Na een tochtje van 2 km kwamen de bootjes aan op de wallen. Er waren dit jaar minder deelnemers, maar mede door het prachtige weer werd het weer een geslaagde Rubberbootmissie. Voorafgaand aan de Rubberbootmissie was er voor de kinderen een Kidswaterspektakel voor kinderen t/m 12 jaar . Op de Voorstraat was 's avonds de prijsuitreiking voor het mooiste geheel. De eerste prijs de piraten, tweede prijs voor Flower Power, derde prijs was voor de Clowns.  

Auteur

Koos Molenaar