Prinz Klauz en The Euros hoofdacts Muntjepop

MUNNIKEZIJL

Nog een paar weken, dan gaat de vierde editie van Muntjepop van start. Op 15 en 16 april is er muzikaal weer van alles te beleven in de feesttent aan de Methardusstraat in Munnekezijl. Organisatoren en plaatselijke ondernemers Johnny Huisinga en Frank Brouwers hebben na een kieskeurige zoektocht weer een aantal mooie bands weten binnen te halen.

Het festival trapt op vrijdagavond af met een aantal rockbands. In het voorprogramma spelen Wood’n Goldfish. Naast eigen nummers spelen ze ook de bekende classics van Johnny Cash en Bob Dylan. De tweede band in het voorprogramma is Black Fuse, zij spelen een mix van stoner, rock, sludge en metal. De hoofdact van de avond is de band Prinz Klauz, zij komen na het voorprogramma de tent plat spelen. Voor liefhebbers van AC/DC, Metallica, Foo Fighters, Volbeat en Rammstein wordt dit een groot spektakel, want ze komen allemaal voorbij. De organisatie van Muntjepop was dit jaar ook hoofdsponsor van een team dat heeft deelgenomen aan de Barrel Challenge. Dit is een race door de bergpassen van Oostenrijk, Italië en Duitsland. Team Muntjepop heeft zich ingezet voor stichting KiKa, en niet onverdienstelijk. Met meer dan 100 donateurs en sponsoren is er tot nu toe een geldbedrag binnen gehaald van €11.000,00. Zaterdag 16 april start de avond om 19.00 uur met een stamppotbuffet voor de sponsoren van deze challenge. Vanaf 20.00 uur is het tijd voor het vertrouwde programma waarbij iedereen van harte welkom is. De Boetners verzorgen deze avond het voorprogramma. Ze maken nummers in hun moedertaal: Rock & Roll met een knipoog in het Achterhoeks dialect. De presentatie van deze avond is in handen van Johnny de Leeuw, hij zingt hierbij ook nog een aantal bekende eigen nummers en hits. De hoofdact, die bekend staat om hun super gave show, wordt verzorgd door The Euros. Zij spelen hits uit het verleden en heden, die verpakt zijn in verschillende medleys en mash-ups. Tijdens de pauze is er een verloting, waarbij onder andere een rondvlucht en twee VIP kaarten voor FC Groningen zijn te winnen. De gehele opbrengst hiervan gaat naar stichting KiKa.

Auteur

Marike Van der Molen